Zou jij graag zelfstandig de mooiste klettersteigs ondernemen, maar mis je nog wat concrete ervaring? Zoek niet verder, maar schrijf je in voor onze Klettersteigcursus: hierbij komt alles wat je moet weten aan bod!

Klettersteigen is een sport op zichzelf waar in de praktijk meer bij komt kijken dan alleen je haken correct over klippen. Als je zelfstandig op pad wilt gaan, dien je bijvoorbeeld te weten hoe je een interventie kunt toepassen bij een lastige passage. Kun jij je maatje door het zwaardere segment heen helpen of kun je op hem/haar bouwen als jij steun nodig hebt? Tijdens de cursus gaan we aan de slag met dit soort vragen zodat je vol zelfvertrouwen die route in kan stappen.

Gedurende de cursus zul je verschillende klettersteigs gaan doorlopen. Deze verschillen zowel in lengte als in type waardoor je bekend raakt met allerlei situaties die je kunt tegenkomen tijdens het klettersteigen. Daarnaast wordt er een stuk materiaalkennis besproken zodat je weet wat je mee moet nemen tijdens je tocht. We zullen rustig de klettersteigs doorlopen en vooral veel oefenen. Doe mee en wellicht onderneem jij volgende zomer wel zelfstandig een klettersteigroute!

CURSUSINHOUD

Materiaalkennis

Tochtvoorbereiding

Interventietechnieken

Verschillende klettersteigroutes

KLETTERSTEIGROUTES

De cursus vindt plaats in de outdoor steengroeve Carrienta in de Ardennen. Camping Olympia bevindt zich vlakbij de steengroeve. Vervoer hier naar toe dien je zelf te voorzien waarvoor wij ter plaatse een carpool schema zullen samenstellen.

CATERING

Tijdens de cursus zal op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd in onze gezellige kantine worden verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. Het lunchpakket zal genuttigd worden bij de rotsen. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om een maaltijd te nuttigen in de kantine. Deze laatste maaltijden zijn wel voor eigen rekening en kun je ter plaatse bestellen.

OVERNACHTING

Ik heb voor de overnachtingen een 2-persoonskoepeltentje voor je klaar staan in het Base Camp op camping Olympia. Je kunt ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Het is ook mogelijk je eigen tent mee te nemen. Verder kun je er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kun je vooraf bijboeken. De kosten voor een extra overnachting zijn ? per nacht. 

INSTROOMEISEN

Om deel te nemen aan deze cursus dien je minimaal 18 jaar te zijn (familie vanaf 12 jaar).

WHAT’S NEXT?

Na het afronden van deze cursus ben je klaar om zelfstandig klettersteigtochten te ondernemen. Zijn rotsgerelateerde sporten nu echt wat voor jou? Dan kun je altijd kijken of Rotsklimmen je net zo goed af gaat.

INBEGREPEN

  • Activiteiten inclusief begeleiding
  • Maaltijden (zie programma)
  • Overnachtingen (zie programma)
  • Gebruik klimmateriaal
  • Ongevallenverzekering
  • Gebruik douches

NIET INBEGREPEN

  • Vervoer
  • Klimschoenen
  • Drankconsumpties
  • Reis- en annuleringsverzekering

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Deze cursus gaat door vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt is dan laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten.

Boeking