De klimschool biedt de cursus canyoningen aan om te leren zelfstandig door canyons te bewegen. Het eerste onderdeel hiervan is een introductie, waarbij je leert door een gemakkelijke canyon voort te bewegen onder begeleiding van een canyon guide.

Tijdens de canyon introductie cursus wordt je ondergedompeld in de eerste stappen naar het zelfstandig canyoningen. De technieken worden aangeleerd in een droge situatie, zodat je in een rustige, vertrouwde situatie kan oefenen. Deze technieken kunnen vervolgens toegepast worden in verschillende terreinen en uitgebreid worden. Zo leer je onder andere hoe je een abseil kan installeren en hoe je een ander kan laten zakken.

PROGRAMMA

Onderstaande tijden zijn indicatief, afhankelijk van de omstandigheden kan het programma mogelijk gewijzigd worden.

Vrijdag
Vanaf 16:00 ben je welkom
21:00 Briefing
00:00 Overnachting in het Base Camp

Zaterdag
08:00 Ontbijt
09:00 Oefenen basis technieken
12:00 Lunch
12:30 Toepassen techniek
18:30 Avondmaaltijd
20:00 Theorie over een Canyon
00:00 Overnachting in Base Camp

Zondag
08:00 Ontbijt
09:00 Abseilen en installeren
12:00 Lunch
12:30 Herhalen technieken
16:30 Afsluiting

Cursuslocatie

De cursus vindt plaats in de outdoor steengroeve Carrienta in de Ardennen. Camping Olympia bevindt zich vlakbij de steengroeve. Vervoer hier naar toe dien je zelf te voorzien waarvoor wij ter plaatse een carpool schema zullen samenstellen.

MAALTIJDEN

Tijdens de cursus zal zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd bij ons op locatie worden verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. Het lunchpakket zal genuttigd worden bij de rotsen. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om een maaltijd te nuttigen in de kantine. Deze laatste maaltijden zijn wel voor eigen rekening en kun je ter plaatse bestellen.

OVERNACHTING

De klimschool heeft voor de overnachtingen een 2-persoonskoepeltentje voor je klaar staan in het Base Camp op camping Olympia. Je kunt ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Het is ook mogelijk je eigen tent mee te nemen. Verder kun je er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kun je vooraf bijboeken. De kosten voor een extra overnachting zijn ? per nacht. 

INSTROOMEISEN

Om deel te nemen aan deze cursus dien je minimaal 18 jaar te zijn (familie vanaf 12 jaar).

WHAT’S NEXT?

Na het afronden van deze cursus kun je doorgaan met het opdoen van ervaring in de canyons op een van onze basecamps (m.u.v. Paklenica). Het tweede deel van de cursus canyoningen is de basic canyoneer cursus (advies is eerst praktijkervaring opdoen). Deze cursus kan gevolgd worden op een van onze basecamps (m.u.v. Paklenica).

INBEGREPEN

  • Activiteiten inclusief begeleiding
  • Maaltijden (zie programma)
  • Overnachtingen (zie programma)
  • Gebruik canyonmateriaal
  • Ongevallenverzekering
  • Gebruik douches

NIET INBEGREPEN

  • Vervoer
  • Canyonschoenen (niet nodig in de Ardennen)
  • Drankconsumpties
  • Reis- en annuleringsverzekering

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Deze cursus gaat door vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt is dan laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten.

Boeking